Groningen Praktijkonderwijs

Gomarus College Praktijkonderwijs

Lavendelweg 7

9731 HR Groningen

Tel: (050) 524 45 15

E-mail: praktijkonderwijs@gomaruscollege.nl

 

Het Praktijkonderwijs heeft ongeveer 70 leerlingen. Deze komen uit de 3 noordelijke provincies van het (Speciaal) Basisonderwijs, REC2 en 3, vmbo en andere Praktijkonderwijsscholen.

 

Jongeren moeten tegenwoordig steeds méér en steeds beter presteren, een zo hoog mogelijke opleiding volgen, diploma’s halen enz. Natuurlijk is het fijn als dat allemaal lukt, maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Jongeren bloeien op als ze een baan of een school hebben die bij hen past, met rust, duidelijkheid en structuur. Waar ze kunnen voldoen aan de gestelde eisen en waar een goed oog is voor hun capaciteiten. Een plek die past bij hun mogelijkheden. Het Praktijkonderwijs van het Gomarus College biedt zo’n plek. We werken aan het vergroten van hun eigenwaarde en bereiden ze voor op een passende plek in de samenleving.

Vandaar dat wij op het Praktijkonderwijs niet alleen veel energie steken in een gedegen opleiding, maar ook aandacht besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen en aan hun maatschappelijk functioneren. Zelfvertrouwen en plezier in werken en leren vormen een goede bagage voor de rest van het leven.